Burun estetiği birçok hasta için güzel sonuçlar doğuran ve oldukça tercih edilen …
Sorunuz mu var?
Bize Ulaşın
+90 555 142 53 89
Septum, burnu içeride iki eşit parçaya bölen bir yapıdır. Önde kıkırdak, arkada ince bir kemikten oluşur ve üst yüzeyi mukoza denilen deri benzeri bir örtü ile kaplıdır. Bununla birlikte burun boşluğunun her iki tarafında da konka adı verilen, havayı ısıtan ve nemlendiren, burun salgılarını sağlayan ve burun fizyolojisinin devamı için gerekli olan burun etleri bulunur. Normal burunda septum orta hattadır. Septum deviasyonu varlığında hava geçişi daralır. Yaşanan sorunların tetkiki ve uygulanacak operasyonun seçimi çok önemlidir. Op. Dr. Nazlı Ekşi bu noktada ihtiyaç duyulacak olan doğru seçimi sizler adına gerçekleştirecek ve tavsiyeleriyle sorunun başarılı bir biçimde çözülmesini sağlayacaktır.
Cerrahımız Op. Dr. Nazlı Ekşi tarafından uygulanacak tedavi söz konusu deviasyonun bir ameliyatla düzeltilmesi olacaktır. Septoplasti adı verilen bu cerrahi teknikte, kıkırdak desteği korunarak kavisli septum bölgeleri mukozaya zarar vermeden sabitlenir. Bu ameliyatta en önemli nokta burun iskeletini koruyacak olan kıkırdak desteğinin korunmasıdır. Deneyim isteyen bu operasyon, ameliyatı onlarca kez gerçekleştirmiş olan Op. Dr. Nazlı Ekşi ve ekibinin ellerinde başarılı bir biçimde sonuçlanır.
Septoplasti tek başına yapılabileceği gibi septorinoplasti ile burun estetiği sırasında da yapılabilir ve cerrahımız Op. Dr. Nazlı Ekşi ve ekibine daha fazla gözlem imkanı sağlar. Burun estetiği olacaksanız, önceden septum deviasyonu ameliyatı (septoplasti) yaptırmadan aynı zamanda bu sorunun da düzeleceğini bilmelisiniz.
Ameliyat sonrası burun içine yerleştirilen burun tamponları genel olarak bir kaç gün tutulur. Yine de gereken öneriler Op. Dr. Nazlı Ekşi ve ekibi tarafından sizlere sunulacaktır. Günümüzde kullanılan tamponlar burnu incitmeyen, biriken kanı emen yumuşak özelliktedir. Uygulanması ve çıkarılması ağrıya neden olmaz.
Burun içinde bulunan her iki kısımda (alt, orta, üst burun) yanlarda bulunan konkalar, burun fizyolojisinde önemli rollere sahiptir. Ancak bazı durumlarda tepkisel (hipertrofi) olarak büyüyebilirler.
Konka hipertrofisi özellikle septumun kavisli olduğu kısmın karşı tarafında olabilir. Böylece burun tıkanıklığına neden olurlar. Burun estetiği sırasında görülen konka hipertrofileri bazen ameliyatla bazen de koterizasyonla düzeltilebilir. Burada cerrahımız Op. Dr. Nazlı Ekşi gereken kararı verecek ve en uygun operasyona öncülük edecektir.